fbpx

Proljeće u Dječjem selu Ladimirevci počinje godišnjim servisom dječjih bicikala. Tako je skoro već cijelo desetljeće zahvaljujući prijateljima iz Građanske inicijative Veliki za Male iz Osijeka. Ove godine pojačani i članicama i članovima Rotary kluba J.J. Strossmayer iz Osijeka u  cijeloj akciji pod nazivom Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice, učinili su da je Dječje selo bilo prepuno dječjeg smijeha, šarenih bicikala, onih popravljenih i novih koji su brzo pronašli svoje male vlasnike.

Kako bi se pored veselog okretanja pedala nešto i naučilo, organizirana je škola sigurne vožnje s pravim poligonom kojeg su postavili članovi AMK Slavonac, a članovima ispitne komisije nije preostalo drugo nego svima koji su prošli poligon podijeliti diplome, a najuspješnijima u savladavanju prepreka i medalje.

A onda, kada se činilo da će oblaci prevladati nebom, članice i članovi Moto klubova; ŽMK Legice Osijek, MK Osijek, MK As, MK Veterani Slavonije i Baranje, Policijski moto klub Osijek, MK“My Way“ Osijek, MK Pannonians, MK Đakovo, svojim zvučnim dolaskom rastjerali su i svaku pomisao na kišu, nebo se razvedrilo i svako dijete je čekalo svoju kacigu i red za vožnju kroz Dječje selo.

Istovremeno, daleko od biciklističke i motociklističke scene, vrijedne ruke poznatog osječkog frizera Tibora Vidakovića i njegove obitelji, stvarale su čudesne frizure koje će sigurno biti pravi hit u školi već danas kad počinje nastava nakon proljetnih školskih praznika.

Godišnji servis dječjih bicikala u potpunosti je realiziran zahvaljujući serviserima iz Biciklističkog kluba „Weekend Warriors“ i tvrtke TČT d.o.o. iz Osijeka, a potrebne dijelove donirala je tvrtka Keindl sport.

Posebno veliko hvala serviserima: Mirko Vukotić, Dino Aman, Mario Benc, Josip Volf, Goran Balen i Marko Lasić.

Jedna je ulica u Dječjem selu Ladimirevci prepuna djece na biciklima, sretne i vesele, proljeće je stiglo.

Hvala svim prijateljima SOS Dječjeg sela Ladimirevci uključenim u akciju Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice jer svojim djelovanjem činite odrastanje naše djece ljepšim i veselijim.

Neka bljesnu žbice – vrati djetetu osmijeh na lice
Skip to content