fbpx

Kako to nastaju prometni znakovi, koja je boja na semaforu najvažnija, kako se prelazi preko pješačkog prijelaza i još mnoga druga pravila naučili su naši vrtićanci i najmlađi školarci iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Zahvaljujući suradnji s tvrtkom Trafiki i gđom Lanom Račić, koja je svoj program prometne kulture donirala Dječjem selu, naši mali stanovnici uživali su u zanimljivim i edukativnim aktivnostima.

Riječ je o programu pod nazivom Prometnjak koji se provodi u vrtićima i školama, a za nas je prilagođen grupi djece od 5 do 7 godina. Kako je teta Lana po struci dipl. ing. prometa kroz smijeh i igru provela je djecu kroz osnovna i važna pravila u prometu kao što su:

  • što je to prometna buka i što nam govori koji zvuk u prometu prepoznavanje zvukova (automatsko kočenje, truba, biciklističko zvono, zvuk djece, zvuk vlaka, aviona, helikoptera); važnost osluškivanja prometa i ljudi na prometnicama
  • koja je boja na semaforu najvažnija
  • kako se prelazi preko pješačkog prijelaza
  • kako se slabovidne i slijepe osobe snalaze u prometu (edukativni film o psu vodiču)
  • zašto je bitno koristiti kacigu (imenovanje sportova u kojima se koriste kacige, čemu služe kacige)

Edukacija se provodila u četiri susreta, a na posljednjem susretu pridružili su se i policajac i policajka odjela za prevenciju PP Sisak koji su predali diplome svim sudionicima i upoznali ih sa svojom važnom ulogom.

Prometne radionice u SOS Dječjem selu Lekenik
Skip to content