fbpx

Prvog vikenda bili smo gosti OŠ Voćin koja je, u sklopu projekta Istraži Papuk srcem, obilježavala Dan škole. Tako je 30ak mališana sudjelovalo na kreativnim radionicama, družilo se na pikniku, ali i srelo svoje stare prijatelje – Vitezove Ružice grada. Za sami kraj druženja, boravili smo u Planinarskom domu Jankovac te istražili ljepote i zanimljivosti Park šume Jankovac.

Idući izlet bio je u Garešnicu, gdje su nas dočekali domaćini iz Oldtimer kluba ‘Kurbla.’ Vikend za pamćenje obilježio je posjet Infinity Festivalu, Centru za posjetitelje Natura 2000 te informativno-edukativnom punktu na poučnoj stazi ‘Poilovlje.

Najveću znatiželju naših mališana privukao je prvi hotel za pčele na OPG-u Balja, a za kraj veselog dana bili smo i u kinu na večernjoj projekciji filma. Drugi dan obilježio je posjet Parku prirode Lonjsko polje te Prijemnom i edukativnom centru Krapje i Crna Roda Osekovo. Poseban doživljaj svakako je bila vožnja električnim brodom te promatranje flore i faune ovog prelijepog područja. Ostatak dana proveli smo družeći se na OPG-u Bistrički u Osekovu.

Djeca su se u Ladimirevce vratila prepuna novih znanja i korisnih informacija o prirodi koja ih okružuje, znanosti i geografiji. Od srca zahvaljujemo organizatorima i partnerima bez kojih ovi izleti ne bi bili mogući.

SOS Dječje selo Ladimirevci na izletima u Voćinu i Garešnici
Skip to content